Menu

Ingen varer i kurven

Forside - Meditation - Er du ikke kommet i gang med at meditere?
Er du ikke kommet i gang med at meditere?

Er du ikke kommet i gang med at meditere?

Meditation

Har du overvejet at meditere? Ønsket og intentionerne er der – men inden skal du “bare lige….” og pludselig er dagen gået – og så ugen – og så måneden – og du kommer aldrig rigtigt til det? Hvis ja -så er du ikke alene.

Mange af os er opdraget til at pligter kommer før fornøjelser. Vi opfylder andres behov og forventninger før vores egne. Som årene går bliver det til vaner, som vi udfører på automatik helt uden at tænke over det. For at kunne gøre det, lukker vi ned for vores egne behov og stopper med at lytte til vores følelser og indre stemme. Vi tror, vi er egoistiske, hvis vi sætter vores egne behov over andres.

Udfordringen med det er, at gør vi det længe nok, så bliver vi syge. Enten fysisk, mentalt eller følelsesmæssigt. Vi brænder ud, bliver stressede – overbebyrdede – deprimerede, fordi vi bruger enormt meget energi og kræfter på at holde vores egen lille indre stemme i skak og i stedet opfylde andres ønsker. For det kan være så svært at lytte, da vi kan være enormt bange for konsekvensen, for hvis vi nu lytter – hvad så?

Meget af dette foregår på et ubevidst plan. Men du har mulighed for at ændre det. At øve dig i igen at lytte til din indre stemme. At blive klogere på dig selv og finde ud af, hvorfor du vælger at gøre, som du gør. Og en af måderne er netop meditation:-)

Meditation kan gøres på mange måder. Det kan være en stille tur i skoven eller ved stranden. Det kan være tid for dig selv. Det kan være at lave noget kreativt, hvor du fordyber dig. Det kan være at lytte til blid musik eller det kan være guidede meditationer, mantra meditationer eller åndedrætsmeditationer. Det kan være yoga eller naturoplevelser.

Mulighederne er mange. Prøv dig frem og se, hvad der passer til dig. Vigtigst er, at du træffer beslutningen om, at sætte dig selv i højsædet, blot for en stund og så GØR DET.

Fælles for det meste meditation er, at du sætter tempoet ned og øver dig. Øver dig i at være stille og rolig. Uden at skulle noget. Du øver dig i nærvær i nuet i dit eget selskab. Du øver dig i at lytte uden at dømme eller bedømme oplevelsen og det der sker i og uden for dig.

Meditation har ingen facitliste. Meditation er en personlig og individuel oplevelse. Hvis du har mod på det, så håber jeg, du træffer valget og sætter tid af til dig selv. Vær realistisk med, hvad du kan finde tid til, så det ikke bliver endnu en “ting du skal”. På youtube findes mange vildt gode og gratis meditationer. Personligt kan jeg godt lide dem fra Meditative Mind.

Kærlige hilsener Ann

Spred lyset

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.