Menu

Ingen varer i kurven

Forside - Yoga & gratis yoga øvelser - Det er svært at forklare ...
Det er svært at forklare ...

Det er svært at forklare …

Yoga & gratis yoga øvelser


de ældgamle traditioner, teknikker og principper, der ligger bag tantra yoga.

En forenklet forklaring er afslapning. Her i den vestlige verden, hvor vi hele tiden skal nå eller opnå noget, er det svært – sådan helt ind til benet – at forstå, hvad det indebærer og hvilken effekt det kan have, at vi slapper helt og aldeles af – fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Uden at skulle andet end “være”.

En af de fysisk mest enkle øvelser er shava asana. Her ligger du helt stille på ryggen – med arme og ben ud til siden. Umiddelbart ret enkelt ikke? Men prøv det – det kan være enormt svært at ligge i den stilling ret længe af gangen – uden at uroen i kroppen, følelserne og tankerne begynder at melde sig. Uden at du synes, at nu “skal du noget”.

Shava asana er en enorm virkningsfuld øvelse til – på egen krop – at begynde af opleve, hvad det er, yoga kan. Det kan tage tid, og du skal være tålmodig og vedholdende. Den fulde effekt kan tage helt op til 1 år at forstå og implementere i dit liv.

Jeg er for nyligt begyndt at studere de katte, der er kommet ind i mit liv. De er et fantastisk eksempel på den totale afslapning. De kan næsten se helt døde ud. For mig udstråler de den ultimative ro og afslapning, som vi kan lade os inspirere og lære af, når vi øver yoga og shava asana.

Så trænger du til lidt ro, afslapning og indsigt i dig selv, kan du sagtens øve dig hjemme og mærke på egen krop, hvad yoga kan gøre for dig. Når du først mestrer shava asana, så begynder du at forstå, hvad yoga kan gøre for dig.

Spred lyset

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.